Category Archives: avs

Mod_Rewrite issues with AVS 3.0

i have recently started using Avs 3.0 Site Here the install went flawlessly but upon using, all pages other than the index return a 404, after further inspection i discovered that all pages use Mod_Rewrite and pass through "loader.php". I have tried many things, re-enabled Mod_Rewrite and played around with my .htaccess file.

The contents of my .htaccess file is:

# Comment the 2 lines below if the server returns 500 errors!
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks

#Uncomment following lines if you want to use image caching!
#<IfModule mod_expires.c>
#  ExpiresActive On
#  ExpiresDefault A1209600
#  ExpiresByType text/html A1
#</IfModule>

# Uncomment following lines if Apache doesnt support MultiViews!
<IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
	
	# Uncomment the 2 lines below if you are using www.domain.com
	# as the baseurl for the site and users access your site 
	# via domain.com (THIS IS REQUIRED FOR JQUERY TO WORK)
	
	RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domain.com [NC]
	RewriteRule ^(.*)$ http://www.domain.com/$1 [L,R=301] 

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule .* loader.php [L,QSA]
</IfModule>

# Edit below lines and set to
# ErrorDocument CODE /RELATIVE/error.php
# If the script is installed in the default document
# root then relative is null.
#ErrorDocument 401 /error.php
#ErrorDocument 403 /error.php
#ErrorDocument 404 /error.php

Any help would be greatly appreciated, thanks.